söndag

Jag vill ha musikförslag! Nytt och gammalt, allt möjligt. Bara ni säger vad och varför.


Red House Painters har en låt som är elva och en halv minut lång, i studioversion. Normala låtar upprepar samma text elva och en halv gång inom tre minuter, de upprepar sig kanske en gång. Visst, det är ju inte direkt Yngwie Malmsten som går loss på gitarren och man hinner både somna och vakna mellan början och slutet på låten, men ändå.

9 Kommentarer:

Blogger Honey said...

Meeh... Bara sådär?
För en söndag som idag, lite tända ljus och varm choklad kan jag inte säga annat än José González' Veneer eller kanske lite Kings of Convenience Riot on a empty street. Inte nytt och revolutionerande kanske men ack så nice iaf.
Själv ska jag nog jazza loss till Kvart i två dansen vid disken innan jag går till jobbet...

27 november, 2005 19:30  
Blogger /D said...

Utmärkta val, kvart i två dansen har jag inte lyssnat på sedan, när var det, 2003? Har Måns gett ut skivor med det nu?

27 november, 2005 19:41  
Blogger Honey said...

Inget nytt vad jag vet men det kom en skiva typ då nångång 200? och den funkar klockrent när man tex ska städa eller diska eller bara behöver något trallvänligt
*nynnar*
"då plockar jag fram min jojo min jojo min jojo...""

27 november, 2005 19:47  
Blogger /D said...

Haha, den har jag missat helt. Suck. Men jag minns skrothandlaren med kamelerna.

Hello Saferide, Ane Brun, Elin sigvardsson, Madrugada, Rocky dennis, Betty LaVette, Tiger Lou, Phoenix, Bright Eyes och julmusik är ungefär vad jag lyssnat på idag. Men jag vill ha mer. Kanske något annat.

27 november, 2005 19:58  
Blogger Honey said...

Panelkungen i Marieholm... he he he... Min mor har handlat av honom en gång... Det du... ;)
Jag invigde julmusikandet i morse med a Very Ally Christmas. Tycker den är ganske mysig annars är jag en sucker för Coldplay.
Något annat... som kanske lutar åt?

27 november, 2005 20:17  
Blogger /D said...

Det får luta åt vilket håll det vill.

De bästa jullåtarna är gamla amerikanska jullåtar med typ Dean Martin, så fluffiga och hemtrevliga så man ser snön, de stora vita husen och breda gator framför sig. Allt inramat av kulörta lyktor och öppna brasor. Ah... mys.

27 november, 2005 20:35  
Blogger Honey said...

Har nyligen blivit introducerad för ett lokalt Nyköpingsband vid namn Quiet Hollow och Elliott Smith. Mycket trevliga nyheter för mina öron. Mina öron som just nu borde (iaf ett av dem, kan bli svårt med båda samtidigt) vila på kudden...

28 november, 2005 11:59  
Blogger /D said...

Elilott är bra, det där nyköpingsbandet är okänt för mig... Stephen Simmonds har jag nog inte hört något av sedan hans duetter med Lisa Nilsson. Kanske får kolla vad han har knåpat ihop på senare år.

Var är all metal? Soul? Funk? House? Bring it on...

Malmö House Foundation på KB på fredag lockar väldigt mkt.

28 november, 2005 21:06  
Blogger Honey said...

Tror rekommendationerna kommer av den allmänna höstmentaliteten. Man vill mysa under en filt i skenet av levande ljus till sköna toner men jag får ju säga att KB känns lockande... Bara släppa allt, känna rytmen och rocka loss...

29 november, 2005 09:06  

Skicka en kommentar

<< Home